Recepty Hlavní jídla Těstoviny Gnocchi zapečené s rajskou omáčkou, mozzarellou a parmazánem

Ingredience

1 balení bramborových noků
400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
100 g mozzarelly
50 g parmazánu
1 cibule
1 lžíce másla
3 stroužky česneku
½ lžičky drceného chilli
½ lžičky čerstvé červené papriky
1 hrst čerstvé bazalky
krystalový cukr
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Do vroucí osolené vody dáme vařit gnocchi, při vaření se řídíme návodem na obalu.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a lehce orestujeme na másle. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme je k cibuli.

3

Rajčata rozmixujeme ponorným mixérem a nalijeme na pánev, vše zamícháme a necháme povařit.

4

Omáčku ochutíme na drobno nakrájenou bazalkou, chilli, červenou paprikou, solí, pepřem a cukrem. Necháme krátce povařit, aby se chutě spojily.

5

Hotové gnocchi přecedíme a vmícháme je do omáčky. Mozzarellu zbavíme nálevu, nakrájíme ji na kostičky a vmícháme do omáčky s gnocchi.

6

Připravíme si zapékací misku, troubu předehřejeme na 180 °C a do misky nalijeme směs s gnocchi. Poté zasypeme polovinou strouhaného parmazánu. Zbytek strouhaného parmazánu si odložíme stranou.

7

Gnocchi pečeme jen krátce, asi 10 minut, dokud nebude mít sýr zlatavou barvu. Hotové gnocchi podáváme se strouhaným sýrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3