Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Zapékací mísu, nebo pekáček vymažeme máslem a zlehka vysypeme strouhankou. Na dno pekáčku na kostky nasypeme slaninu. Mezi tím si připravíme dýni na plátky, cibuli na plátky a uvařené těstoviny - do pekáčku je začneme rovnat vedle sebe - nejprve např. dýni, hned vedle cibuli a hned vedle těstoviny, takto řadíme, dokud se nedostaneme na druhou stranu pekáče. Do šlehačky rozmícháme všechno koření s utřeným česnekem a směsí zalijeme dýni s těstovinami a cibulí.
Nyní můžeme dát do trouby, pečeme při 200° cca 35 minut dozlatova, pět minut před vytažením zasypeme sýrem a necháme dopéct.
Gratinovaná dýně je výborná čerstvě vytažená z trouby, ale pozor, šlehačka je v tu chvíli ještě hodně tekutá, proto se doporučuje směs nechat chvíli odležet a ztuhnout. Dobrou chuť!