Recepty Hlavní jídla Gratinovaná dýně

Ingredience

1 dýně Hokkaido (očíštěná a oloupaná)
máslo
strouhanka
15 dkg anglické slaniny
brambory (uvařené a nakrájené)
1 balení smetany ke šlehání
česnek
čerstvá červená paprika
sůl
mletý černý pepř (může být i trochu chilli)
cibule
ementál

Postup přípravy

1

Zapékací mísu, nebo pekáček vymažeme máslem a zlehka vysypeme strouhankou. Na dno pekáčku na kostky nasypeme slaninu. Mezi tím si připravíme dýni na plátky, cibuli na plátky a uvařené těstoviny - do pekáčku je začneme rovnat vedle sebe - nejprve např. dýni, hned vedle cibuli a hned vedle těstoviny, takto řadíme, dokud se nedostaneme na druhou stranu pekáče. Do šlehačky rozmícháme všechno koření s utřeným česnekem a směsí zalijeme dýni s těstovinami a cibulí.

2

Nyní můžeme dát do trouby, pečeme při 200° cca 35 minut dozlatova, pět minut před vytažením zasypeme sýrem a necháme dopéct.

3

Gratinovaná dýně je výborná čerstvě vytažená z trouby, ale pozor, šlehačka je v tu chvíli ještě hodně tekutá, proto se doporučuje směs nechat chvíli odležet a ztuhnout. Dobrou chuť!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3