Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaná kachní prsa v medu s celerovým salátem

Ingredience

4 kuřecí prsa
3 jablka
2 chilli papričky
100 ml extra panenského olivového oleje
100 ml sójové omáčky
2 lžíce medu
1 citron
Na salát
1 celer (s natí)
1 jablko
250 ml majonézy
1 lžíce dijonské hořčice
petrželka (plocholistá)
1 citron
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Očištěná kachní prsa nařízněte do tvaru kapsy.

2

Naplňte je plátky z části jablek a jednou jemně nasekanou chilli papričkou.

3

Takto naplněné kapsy zašijte špízovými jehličkami, nebo svažte provázkem.

4

Na potírání si připravte marinádu z olivového oleje, sójové omáčky, medu, druhé nasekané chilli papričky, citronové kůry, soli a pepře.

5

Kachní kapsy potřete marinádou a grilujte je ze všech stran dozlatova. Asi 20 až 30 minut podle velikosti. Během grilování maso potírejte marinádou.

6

Zbylé plátky jablek pokapejte citronovou šťávou a za občasného potírání marinádou je grilujte dozlatova.

7

Připravte salát: Očištěný celer a jablka nakrájejte na nudličky. Promíchejte je s majonézou a hořčicí.

8

Přidejte nadrobno nasekanou plocholistou petržel a dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu.

9

Salát podávejte se masem a grilovanými jablky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3