Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Skvělé maso se dá připravit na spoustu způsobů. Vyzkoušejte také vepřovou panenku se špenátem, zabalenou v prosciutto šunce a listovém těstě!
TIP 2: Houby můžete naplnit takřka čímkoli. Plněné žampiony na víně si vás určitě získají.
Panenku si očistíme, důkladně ji osolíme a opepříme.
Připravíme si silné špalíky a obalíme je v parmské šunce. Pak je pokapeme olivovým olejem ze všech stran.
Grilujeme asi 5 minut z každé strany.
Zatímco se bude panenka grilovat, připravíme si přílohu. Žampiony zbavíme nožiček a oloupeme.
Spodní část žampionů vždy zařízneme, aby samy stály.
Vnitřky kloboučků pokapeme olivovým olejem a opepříme. Nesolíme, budeme mít slanou náplň!
Pak dáme žampiony na gril, nejprve vnitřky dolů.
Připravíme si náplň. Nakrájíme nivu na kostičky, přidáme petrželkovou nať a olivový olej a důkladně všechno promícháme.
Žampionové hlavičky na grilu naolejujeme, obrátíme a naplníme. Pak je pečeme ještě 2 minuty.
Hotové špalíky z vepřové panenky překrojíme a servírujeme se žampiony.
Věděli jste, že...?
Vepřová panenka na žampionech nikdy nezklame. Šťáva z ní společně s cibulí vytvoří k masu vynikající sos a s rýží vytvoří luxusní kombinaci.
Existuje spousta osvědčených postupů, jak připravit panenku. Už jste ji zkusili s mandlemi nebo sušenými švestkami?
Víte, že panenka je „vepřová obdoba“ svíčkové? V místech, kde se u hovězího svíčková nachází, je u vepřového právě panenka. U obou druhů jde o stejný sval a o prvotřídní maso.