Grilovaná pražma s bylinkovým máslem a citronovou kůrou

Ingredience

2 celé pražmy (větší)
pažitka
petrželka
šalvěj
100 g másla
1 citron
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Připravte bylinkové máslo: Nasekejte bylinky, smíchejte je s máslem pokojové teploty a nastrouhanou kůrou z citronu.

2

Promíchejte, vložte do sáčku a uválejte váleček.

3

Vložte jej na hodinu do chladničky, dokud máslo opět neztuhne.

4

Mezitím připravte rybu. Očistěné pražmy shora na kůži nakrojte, osolte a opepřete.

5

Vetřete nasekaný česnek a olivový olej.

6

Grilujte z obou stran dozlatova. Doba grilování závisí na velikosti pražmy a rozpálení grilu.

7

Rybu podávejte s bylinkovým máslem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3