Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP1: Jak vykouzlit nebe v puse? Jednoduše – s pečenými bramborami plněnými klobásou a sýrem!
TIP2: Gratinované brambory se smetanou můžou potěšit i ty, kteří nesnáší laktózu. Stačí vybrat správnou smetanu a pustit se do práce!
Očištěné a omyté brambory i se slupkou nakrájíme na měsíčky.
Do grilovacího tácku k nim přidáme nakrájenou slaninu, jarní cibulku, česnek a snítky rozmarýnu.
Vše zakápneme polovinou olivového oleje, osolíme a opepříme.
Grilujeme dozlatova, nejlépe přiklopené, asi 25 minut podle velikosti brambor. Průběžně je obracíme.
Připravíme dip: smícháme jogurt, smetanu, nasekanou pažitku, petrželku, šťávu a kůru z citrónu.
Nakonec dip dochutíme zbývajícím olivovým olejem, solí a pepřem. Podáváme s grilovanými bramborami.
Věděli jste, že...?
Nevšední kombinaci chutí vytvoříte přidáním sladké papriky do brambor se slaninou. Kdo nezkusí na vlastní chuťové buňky, ten neuvěří!
Vyzkoušejte pečené brambory se slaninou a s dipem z jiných bylinek. Jejich výběr je jenom na vás a vašich chutích!
Milovníci brambor určitě ocení jednoduchou dobrotu – šťouchané brambory s cibulkou. Náročnější strávníci si k tomu dají i dobré maso.