Recepty Hlavní jídla S masem Grilované čevabčiči s tzatziki s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

300 g mletého hovězího masa
300 g mletého vepřového masa
1 cibule (menší)
3 stroužky česneku
2 lžíce čerstvé majoránky
1 lžička mleté papriky uzené
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
mletý černý pepř
sůl
slunečnicový olej
Tzatziki
1 okurka (menší salátová)
250 g bílého jogurtu bez laktózy
1 lžička olivového oleje
3 lžíce kopru
2 stroužky česneku
1 citron (2 lžíce šťávy)
sůl

Popis

TIP: Udělejte si domácí pita chleba.

Postup přípravy

1

V misce smícháme hovězí a vepřové maso. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Maso ochutíme lisovaným česnekem, na jemno nakrájenou majoránkou, uzenou paprikou, pepřem a solí.

2

K masu přidáme vajíčko a mouku. Směs pečlivě promícháme a vytvarujeme masového šišky.

3

Než se pustíme do grilování masa, uděláme si tzatziki. Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubo. Nastrouhanou okurku důkladně zbavíme vody.

4

Kopr nasekáme na jemno a smícháme s okurkou. Přidáme lisovaný česnek, olej, citronovou šťávou a jogurt. Podle chuti tzatziki osolíme a dáme chladit do ledničky.

5

Masové šišky napíchneme na grilovací špejle a grilujeme asi 10 minut. Během grilovaní maso potíráme olejem.

6

Hotové čevabčiči podáváme s tzatziky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3