Recepty Hlavní jídla Grilované tofu se salátem z dušených paprik

Ingredience

400 g tofu
Marináda:
2 stroužky česneku
125 ml olivového oleje
125 ml balzamikového octa
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce provensálského koření
½ lžičky soli
Salát:
4 čerstvé červené papriky
1 stroužek česneku
olivový olej
sůl
petrželka

Postup přípravy

1

Tofu podélně přepůlíme nebo nakrájíme na kousky asi 2,5–3 cm široké.

2

Umístíme je do síta a polijeme horkou osolenou vodou, abychom dostali z povrchu tofu nečistoty a udělali ho křupavější. Necháme pár minut odkapat.

3

Mezitím připravíme marinádu. Smícháme prolisovaný česnek s ostatními ingrediencemi.

4

Umístíme tofu na hrubý papír a osušíme všechny kousky.

5

Potřeme tofu marinádou, umístíme do mísy a necháme marinovat v chladu.

6

Připravíme salát z paprik. Předehřejeme troubu na 200 °C. V mezičase omyjeme papriky a umístíme je do pekáče. Celé papriky restujeme po dobu asi 15–20 minut, dokud pořádně nezměknou – v polovině restování je můžeme otočit. Jejich povrch může místy zčernat, ale nesmí popraskat. Orestované papriky dáme do potravinářské fólie a necháme podusit po dobu 15 minut.

7

Podušené papriky nakrájíme nad mísou, abychom zachytili jejich šťávu.

8

Odstraníme z paprik kůžičku a nakrájíme je na kostičky. Dáme je do misky s jejich šťávou.

9

Přidáme prolisovaný česnek, jemně nasekanou petržel, olej a dochutíme solí.

10

Grilujeme tofu z obou stran a podáváme ho s paprikovým salátem a čerstvým pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3