Recepty Hlavní jídla S masem Grilované vepřové kotletky s bazalkovým pestem a zeleninou

Ingredience

6 vepřových kotlet s kostí
4 svazky zeleného chřestu
300 g cherry rajčat
sůl
mletý černý pepř
Na bazalkové pesto
50 g čerstvé bazalky
1 stroužek česneku (menší)
1 lžíce parmazánu
1 lžíce piniových oříšků
sůl
Na marinádu
4 lžíce dijonské hořčice
4 špetky tymiánu (nebo 4 snítky čerstvého tymiánu)
mletý černý pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy

1

Chřest zbavíme dřevnatých konců. Stačí je lehce ohnout a sami se odlomí. Konce rozhodně nevyhazujte, jsou skvělé k do zeleninového vývaru.

2

Maso očistíme a připravíme si marinádu. Smícháme olej, hořčici a tymián. Podle chuti osolíme a opepříme. Do marinády naložíme maso a také chřest. Necháme minimálně dvě hodiny uležet.

3

Připravíme si pesto. Do mixéru vložíme bazalku, oříšky, olej, parmazán i česnek a trochu soli. Vše rozmixujeme a pokud bude pesto příliš husté, přidáme olivový olej. V opačném případě oříšky nebo parmazán a opět rozmixujeme.

4

Z masa utřeme marinádu a grilujeme ho asi 6 minut z každé strany. Během grilovaní maso potíráme marinádou. K masu přidáme také chřest a rajčata v celku. Hotová rajčata potřeme pestem a podáváme je společně se masem a chřestem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3