Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Kebab můžeme podávát s oblíbeným dipem, zeleninou, bylinkami nebo salátem.
Vodu ohřejeme, aby byla vlažná a smícháme ji se sušeným droždím a cukrem. Necháme vzejít kvásek.
Hladkou mouku smícháme se solí. Přidáme olivový olej a připravený kvásek. Vypracujeme těsto a necháme jej na teplém místě asi hodinu kynout.
Než nám těsto vykyne, nachystáme si kebaby. Mleté hovězí a vepřové maso smícháme s vajíčkem. Ochutíme ho majoránkou, petrželkou, solí a pepřem. Do masa vmícháme hořčici, která dodá masu výraznější chuť.
Z masa vytvarujeme dlouhou šišku, kterou rovnou tvarujeme na špejli.
Z vykynutého těsta uděláme několik menších bochánků, které ještě necháme kynout. Každý bochánek vyválíme na placku a dáme ho péct do předehřáté trouby, asi na 5 minut. Pečeme na 200 °C.
Hotové placky zabalíme do utěrky, aby zůstali měkké a necháme je vychladnout. Kebab podáváme s pita chlebem.