Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaný kebab s domácím pita chlebem

Ingredience

Pita chléb
250 g hladké mouky
150 ml vody
1 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného droždí
½ lžičky soli
2 špetky krystalového cukru
Na kebab
250 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 stroužek česneku
1 lžička petrželky
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička majoránky
mletý černý pepř
sůl

Popis

TIP: Kebab můžeme podávát s oblíbeným dipem, zeleninou, bylinkami  nebo salátem. 

Postup přípravy

1

Vodu ohřejeme, aby byla vlažná a smícháme ji se sušeným droždím a cukrem. Necháme vzejít kvásek.

2

Hladkou mouku smícháme se solí. Přidáme olivový olej a připravený kvásek. Vypracujeme těsto a necháme jej na teplém místě asi hodinu kynout.

3

Než nám těsto vykyne, nachystáme si kebaby. Mleté hovězí a vepřové maso smícháme s vajíčkem. Ochutíme ho majoránkou, petrželkou, solí a pepřem. Do masa vmícháme hořčici, která dodá masu výraznější chuť.

4

Z masa vytvarujeme dlouhou šišku, kterou rovnou tvarujeme na špejli.

5

Z vykynutého těsta uděláme několik menších bochánků, které ještě necháme kynout. Každý bochánek vyválíme na placku a dáme ho péct do předehřáté trouby, asi na 5 minut. Pečeme na 200 °C.

6

Hotové placky zabalíme do utěrky, aby zůstali měkké a necháme je vychladnout. Kebab podáváme s pita chlebem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3