Recepty Hlavní jídla Ryby Grilovaný mořský vlk s citrony a bylinkovou krustou

Ingredience

2 celé mořští vlci
1 balení toustového chleba
šalvěj
petrželka
4 stroužky česneku
1 citron
40 g sýra pecorino
50 ml olivového oleje
2 lžíce smetany ke šlehání
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Z toastového chleba odřízněte kůrky a měkkou část nakrájejte na kostičky.

2

Dejte je do misky, smíchejte s bylinkami, solí a pepřem.

3

Přidejte propasírovaný česnek, šťávu a kůru z citronu, nastrouhané pecorino, olivový olej a smetanu.

4

Mořské vlky očistěte. Shora na kůži je nakrojte, osolte, opepřete a zakapejte troškou olivového oleje.

5

Vlky grilujte z obou stran dozlatova: z jedné strany 10 minut, z druhé asi 5 minut.

6

Ryby poté pomažte těstem z toastového chleba a grilujte ještě dalších 5 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3