Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Připravte si guláš z hovězí kližky zahuštěný chlebem, který potěší každého milovníka tradiční české kuchyně.
TIP 1: Máte-li rádi pikantnější chuť, přidejte před koncem vaření nakrájenou chilli papričku!
TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
V pánvi rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a restuje doměkka. Přidáme maso nakrájené na větší kousky a orestujeme. Přidáme rajčatový protlak a červenou papriku, zamícháme a přilijeme vývar.
Na zahuštění si připravíme chléb, střídku natrháme na menší kousky a zalijeme vodou. Chléb necháme odstát a guláš vaříme za občasného míchání asi 2 hodiny.
Guláš dochutíme česnekem a majoránkou, kterou protřeme v rukou, aby se rozvoněla. Opepříme, osolíme, přidáme kousky namočeného chleba a ještě 5 minut povaříme.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.