Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Zesklovatíme na pánvi cibulku na sádle, poté přidáme všechno zelí vč. láku, zalijeme vodou a necháme cca 20 min. dusit. Mezitím v kastrůlku povaříme blok uzeného vcelku, aby změklo. Po změknutí jej nakrájíme na kostičky. Když nám zelí po 20 minutách hezky změkne, dochutíme dle libosti octem a cukrem. Dáme vše do mísy i s uzeným a vrhneme se na poslední část – na halušky. Nastrouháme na drsném struhadle dvě oloupané syrové brambory (šťávu, kterou brambory pustí, necháme). Poté přisypeme stejné množství krupice a polohrubé mouky a přidáme jedno vejce a špetku soli. Směs promícháme, a když má „správnou“ konzistenci, procedíme ji speciálním cedítkem na halušky do vroucí vody. Po několika sekundách se halušky odlepí ze dna hrnce a začnou plavat na hladině. To je znamení, že už jsou hotové, a naběračkou je přidáme k zelí a uzenému. Pak už stačí jen naservírovat, otevřít dobré pivo a hody můžou začít! Pozn. – „správná“ konzistence znamená, že směs není ani tekutá ani tuhá…