Houstičky

Ingredience

5 g sušeného droždí
15 g moučkového cukru
500 g hladké mouky
50 g másla (rozpuštěného)
250 ml mléka (vlažného)
½ lžičky soli
1 vejce
celý kmín
hrubá sůl
mletý mák
Na potření
1 vejce (jen žloutek)

Postup přípravy

1

Smícháme mouku s droždím, cukrem, solí, mlékem, máslem a vejcem. Hněteme do krásně vláčného těsta a necháme alespoň hodinu kynout.

2

Troubu předehřejeme na 200°C. Vykynuté těsto zpracujeme a tvarujeme z něj houstičky ze tří pramenů. Vyjde nám přibližně patnáct housek.

3

Ty naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme žloutkem a posypem solí či semínky podle chuti.

4

Po 3 minutách snížíme teplotu na 170°C a pečeme tak dlouho, až jsou houstičky zlaté a křupavé.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3