Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Na pánvi osmažíme plátky slaniny a počkáme, dokud nezčervená. Přendáme ji na talíř. Hovězí maso osolíme a opepříme, obalíme v mouce a vložíme na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Z každé strany orestujeme asi 5 minut a odstavíme.
Mrkev nakrájenou na kolečka a cibuli na větší kostky vložíme do velkého litinového hrnce s olivovým olejem, smažíme asi 5 minut, přidáme česnek, víno, zeleninový vývar, rajčatový protlak, bobkový list a čerstvý tymián.
Následně přidáme orestovanou slaninu a opečené hovězí, obojí nakrájené na kostky. Přiklopíme a dusíme za občasného míchání na středním ohni asi 2 hodiny.
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a promícháme v misce se dvěma lžícemi oleje, větvičkami rozmarýnu, lžičkou pepře a lžičkou sladké papriky. Poté je poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 190 °C asi 25 minut.
Podáváme s masem, hustou omáčkou a zeleninou. Ozdobíme tymiánem.