Recepty Hlavní jídla S masem Hovězi bulgogi s pa kimchi a rýží

Ingredience

1 kg hovězí kýty (zadní)
3 cibule (středně velké)
1 mrkev (středně velká)
1 chilli paprička (malá)
1 hrst houbové směsi (hub enoki)
250 ml vody
1 lžíce sójové omáčky
2 jarní cibule
1 lžíce olivového oleje
½ pórku
100 g jasmínové rýže
Marináda:
2 lžičky sezamu
6 lžic sójové omáčky
125 ml vody
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce rýžového vína
3 stroužky česneku (oloupané)
2 lžíce sezamového oleje
1 lžička pepře
Pa kimchi:
7 jarních cibulí
2 chilli papričky (malé)
2 lžíce slunečnicového oleje
1 pórek (bílá část)
100 g kořene zázvoru
7 stroužků česneku (oloupaných)
150 ml rybí omáčky
50 ml vody
50 g rýžové mouky
3 lžíce krystalového cukru
Na ozdobu:
sezam

Postup přípravy

1

Nachystáme si pa kimchi. Prolisujeme česnek, pórek nakrájíme na proužky, chilli a zázvor nadrobno a smícháme v misce s ostatními ingrediencemi. Navlékneme si rukavice a vzniklou směs důkladně rozetřeme na jarní cibulku. Každou cibulku uprostřed zavážeme na uzel. Uložíme do vzduchotěsné nádoby a necháme naložené v chladničce po dobu dvou dnů.

2

Maso nakrájíme na malé, asi 3 cm široké proužky. V misce smícháme ingredience na marinádu, vložíme do ní maso, dobře promícháme a zakryté necháme odstát minimálně 30 minut.

3

Pod studenou vodou důkladně opláchneme rýži a připravíme dle návodu. Rýži necháme zakrytou 5–10 minut, aby se trochu nafoukla a byla lepkavá.

4

Nejprve na grilovací pánvi maso opečeme, pak přidáme oheň a maso orestujeme na velkém plameni. Občas promícháme, dokud maso nezkaramelizuje.

5

Cibuli a mrkev nakrájíme na tenké proužky. Chilli, houby enoki a pórek nakrájíme nadrobno. Vložíme na rozpálenou pánev s olejem a restujeme asi 5 minut. Přidáme maso a vše zalijeme vodou, 1 polévkovou lžící sójové omáčky a zbytkem marinády. Restujeme 3 minuty.

6

Podáváme posypané sezamem. Jako přílohu servírujeme kimchi a jasmínovou rýži.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3