Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí krk na paprice a hrášku

Ingredience

500 g hovězího krku
1 bílá paprika
1 kapie
2 hrsti mraženého zeleného hrášku
2 cibule (středně velké)
česnek (sušený)
mletá paprika
mletý černý pepř
hovězí bujón (nebo jen sůl)
vepřové sádlo
1 špetka majoránky
chléb (starší strouhaný nebo hladká mouka)

Postup přípravy

1

Nakrájíme cibuli na drobno a orestujeme na sádle do zlatova. Přidáme pokrájené maso a společně restujeme do zahnědnutí cibulky (bacha na spálení).Lehce podlijeme vodou (vývarem) a znovu restujeme-takto to uděláme asi 3x.(vznikne krásně tmavý sos).

2

Pak přidáme mletý pepř,mletou papriku,česnek a opatrně zarestujeme s masem.Dolijeme vývar a maso dusíme do změknutí.

3

Když je maso téměř měkké, přidáme pokrájené papriky na proužky a mražený hrášek,špetku majoránky.Necháme ještě chvilku společně vařit, aby papriky byly měkoučké. Pak omáčku zahustíme strouhaným starým chlebem nebo moukou-záleží na vás.Provaříme a můžeme podávat.My máme rádi k tomu knedlíky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3