Recepty Hlavní jídla Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší

Ingredience

750 g hovězích líček (očištěných)
1 hrst sušených hub
1 polévková lžíce nakládaného zeleného pepře
500 ml balzamikového octa
200 ml světlého piva (nebo červeného vína)
1 snítek šalvěje
hovězí bujón
mletý černý pepř
sůl
slunečnicový olej (nebo sádlo)
Na nastavovanou kaši
brambory (oloupané a nakrájené)
kroupy
cibule
čerstvá majoránka
mléko
máslo

Postup přípravy

1

Líčka osolíme a opepříme. Na oleji nebo sádle je zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijeme octem balsamico. Necháme vypařit, poté podlijeme pivem nebo vínem a opět necháme skoro odpařit. Nakonec zalijeme vývarem cca 2 cm nad maso a přiklopené dusíme doměkka.

2

Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec zahustíme máslem prohněteným s hladkou moukou. Dochutíme.

3

Nastavovanou kaši připravíme následovně. Krupky a brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Krupky propláchneme. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakonec přidáme drcený česnek a majoránku a necháme rozvonět. Z brambor připravíme klasickou kaši, přidáme krupky a cibulovou směs. Důkladně promícháme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3