Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí líčka v sosu z červeného vína

Ingredience

750 g hovězích líček
1 cibule
5 žampionů (očištěných)
150 g mrkve
2 lžíce másla
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
dcl červeného vína
½ l hovězího bujónu
1 lžička majoránky
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: K hovězím líčkům se výborně hodí šťouchané brambory.

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Na něm orestujeme mrkev pokrájenou na půlkolečka. Po deseti minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.

2

Na pánev přidáme pokrájené maso na větší kousky a česnek nakrájený na plátky, krátce orestujeme, opepříme, osolíme, přidáme majoránku a zalijeme červeným vínem. Necháme odpařit a zalijeme vývarem.

3

Líčka i se sosem přendáme do pekáčku, přidáme pokrájené žampiony, přiklopíme pokličkou a pečeme při 140 °C 180 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3