Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí maso s pomeranči

Ingredience

500 g hovězího krku
½ ks pomeranče (dužina)
2 stroužky česneku
1 ks kořene zázvoru
250 ml hovězího bujónu (nebo vody)
2 lžíce sójové omáčky
1 ks pomeranče (jen šťáva)
1 lžíce pomerančového džemu
½ ks chilli papriček (malá)
1 ks hřebíčku

Postup přípravy

1

Maso nakrájíme na malé kousky a orestujeme na rozpáleném oleji ze všech stran.

2

Přidáme zázvor a pořádně rozmačkaný česnek a osmažíme.

3

Zalijeme sójovou omáčkou, šťávou z pomeranče, ovoníme hřebíčkem a necháme prohřát.

4

Přidáme pomerančový džem, vývar a několik minut vaříme na nižší teplotu.

5

Poté přidáme dužinu z pomeranče a pořádně promícháme.

6

Podáváme s rýží nebo s rýžovými nudlemi.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3