Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí svíčková na víně

Ingredience

4 plátky hovězí svíčkové
500 g mrkve
1 snítek tymiánu
500 ml červeného vína
300 ml hovězího bujónu
1 stroužek česneku
slunečnicový olej
sůl
barevný pepř

Postup přípravy

1

Hovězí maso očistíme, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi jej zprudka osmažíme z obou stran.

2

Hotové plátky zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby, abychom udrželi maso teplé.

3

Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme ji na oleji, který nám zůstal po masu. Přidáme na plátky nakrájenou mrkev a lehce osmažíme.

4

Přidáme drcený česnek a podlijeme vínem. Necháme lehce provařit a přidáme hovězí vývar.

5

Omáčku vaříme tak dlouho, dokud nám nezůstane asi polovina a dokud není mrkev měkká. Přidáme tymián, sůl, pepř a máslo na zjemnění.

6

Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotové maso podáváme s trochou omáčky a oblíbenou přílohou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3