Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Hruškový kompot s kořením

Ingredience

1 kg hrušek
1 citron
2 lžíce třtinového cukru
3 hřebíčky
2 ks badyánu
1 celá skořice

Postup přípravy

1

Hrušky omyjte, rozkrojte na měsíčky a zbavte jádřinců.

2

Vložte hrušky do hrnce s 500 ml vody. Přidejte vymačkanou šťávu z citronu, cukr a koření.

3

Vařte podle pevnosti hrušek, přibližně 3 minuty.

4

Hrušky dejte do vymytých zavařovacích sklenic, zalijte je zálivkou až po okraj. Sklenice pevně uzavřete víčkem.

5

Pokud kompot hned nespotřebujete, raději jej sterilujte, například v myčce nádobí na nejvyšší stupeň.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3