Recepty Polévky Hustá zeleninová polévka s fazolemi

Ingredience

1 cibule
4 mrkve
lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
3 řapíkaté celery (řapíky)
200 g brambor
800 g loupaných rajčat (2 plechovky)
430 ml zeleninového bujónu (nebo kuřecího vývaru)
10 g čerstvé petrželky
2 bobkové listy
½ lžičky tymiánu
400 g bílých fazolí v rajčatové omáčce (1 pechovka)
sůl
mletý černý pepř
40 g zelených fazolí
40 g mražené kukuřice
85 g mraženého zeleného hrášku

Postup přípravy

1

Ve velkém hrnci na středním ohni zahřejte olivový olej.

2

Přidejte cibuli, mrkev a celer nakrájené na malé kostičky a smažte asi 4 minuty, poté přidejte česnek a smažte dalších cca 30 vteřin.

3

Zeleninu zalijte vývarem a přidejte do něj rajčata, brambory, petrželku, bobkový list, tymián a dochuťte solí a pepřem (můžete přidat další bylinky podle potřeby).

4

Přiveďte k varu, poté vložte i zelené fazolky a bílé fazole z plechovky.

5

Snižte teplotu na střední ohřev, zakryjte a vařte asi 20 - 30 minut, poté přidejte kukuřici a hrášek a vařte dalších 5 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3