Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Indické kari s kuřecím masem, jogurtem a zázvorem

Ingredience

4 kuřecí prsa
160 ml smetany na vaření
30 ml vody
4 ks semen kardamomu
1 ks celé skořice
1 stroužek česneku
1 kelímek bílého jogurtu
1 cibule
3 ks hřebíčku
1 kořen zázvoru (lžička strouhaného zázvoru)
2 lžičky mletého kmínu
½ lžičky koření masala
1 bobkový list
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej
rýžová mouka (placky na podávání)
1 hrst čerstvého libečku

Postup přípravy

1

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na menší kusy. Maso osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném oleji. Smažíme asi 7 minut dozlatova.

2

Maso odděláme z pánve. Do tuku po masu dáme skořici, hřebíček, kardamom, kmín a bobkový list. Chvíli restujeme.

3

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno a přidáme společně s mletým zázvorem i masalou na pánev. Lehce orestujeme.

4

Na pánev vrátíme osmažené maso, zalijeme ho vodou a smetanu. Zamícháme, přikryjeme poklicí a vaříme 25 minut. V případě potřeby přidáme vodu.

5

Po 25 minutách vaření vyjmeme z omáčky bobkový list, skořici i všechny kusy hřebíčku. Do omáčky vmícháme jogurt.

6

Kuřecí kari podáváme s plackami a čerstvým libečkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3