Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: S množstvím omáčky to nepřehánějte, jinak se pizza rozmočí.
Nejprve si ohřejeme vodu, měla by být vlažná, nikoliv horká. Ve vodě rozpustíme droždí a lžičku cukru. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.
Mouku prosejeme a smícháme ji se solí, olivovým olejem a kváskem. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme ho utěrkou a dáme na teplé místo kynout. Necháme ho hodinu kynout.
Mezitím si připravíme náplň, mozzarellu nakrájíme na drobno, parmazán nastrouháme a plátky šunky rozpůlíme. Česnek oloupeme a rozdrtíme.
Rajčata v celku rozmixujeme, ochutíme česnekem, oreganem, tymiánem a bazalkou. Podle potřeby přidáme cukr, pepř, sůl a znovu rozmixujeme.
Vykynuté těsto rozdělíme na na více dílů a z každého vytvarujeme kuličku. Kuličku rozválíme na menší placku a pomažeme ji rajčatovou omáčkou.
Na rajčatovou omáčku poklademe šunku, parmazán a mozzarellu. Placku opatrně přepůlíme a pomocí vidličky spojíme okraje.
Troubu předehřejeme na 250 °C a pizzu pečeme 10 minut dozlatova. Hotovou pizzu necháme vychladnout a můžeme podávat.