Jablečná pochoutka pro diabetiky

Ingredience

Na těsto
500 g polohrubé mouky
250 g másla
2 vejce
2 lžíce mléka
1 balení prášku do pečiva
2 lžíce mletých lískových ořechů
máslo (na vymazání)
Na potření
1 vejce
Náplň
1 kg jablek
8 tablet sladidla (náhradního)
1 lžíce vody (horké)
½ lžičky mleté skořice

Postup přípravy

1

Formu na koláč vymažeme máslem. Mouku společně s práškem do pečiva prosejeme. Máslo necháme změknout, aby se nám s ním lépe pracovalo.

2

Mléko vyšleháme s vejci a smícháme ho se směsí prášku do pečiva a mouky. Nakonec přidáme máslo. Pokud bude těsto příliš tuhé, přilijeme do něj mléko. Těsto necháme v lednici 30 minut odpočinout.

3

Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V lžíci teplé vody rozpustíme sladidlo. Jablka smícháme s rozpuštěným sladidlem, vanilkovým pudingem a skořicí.

4

Těsto rozdělíme na tři části. Dvě části spojíme a vyválíme dle velikosti formy, ve které budeme jablka péct. Těsto zaprášíme oříšky a poklademe na něj jablečnou směs.

5

Zbytek těsta vyválíme, nakrájíme na plátky a poklademe na jablka. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 40 minut. Hotový koláč necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3