Recepty Dezerty Pečené Jablečný beránek (hrnkový)

Ingredience

1 hrnek krupicového cukru
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
¾ hrnku másla (rozpuštěného)
1 citron (2 lžičky kůry, 1 lžička šťávy na zdobení)
4 vejce
1 hrnek mléka
2 jablka
2 lžičky mleté skořice
½ hrnku mandlí
máslo (tuk)
Zdobení
1 vejce (bílek)
18 dkg moučkového cukru
2 hřebíčky

Popis

Bez beránka by nebyly Velikonoce to pravé. Tento hrnkový vám navíc půjde pěkně od ruky. Čerstvá jablka beránka krásně zvláční a dodají mu lehké ovocné aroma. Na přípravu vybírejte jablka, která voní a nejsou potlučená. Pokud chcete mít jistotu, která jablka jsou v daném období nejlepší, navštivte stránku akademiekvality.cz. Nezbývá než oprášit formu a pustit se do pečení.

Postup přípravy

1

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a s cukrem.

2

Přidejte máslo, strouhané jablko, citronovou kůru, skořici, mléko, mandle a vejce.

3

Vypracujte hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané formy na beránka (asi 5 mm pod okraj). Přiklopte druhou částí formy.

4

Na 180 stupňů pečte 45–60 min. Jestli je beránek hotový, můžete vyzkoušet vpíchnutím špejle.

5

Po upečení nechte formu odstát v chladu. Vyklopte beránka, na krk mu uvažte mašli a ozdobte ho.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3