Recepty Dezerty Pečené Jablečný závin s perníkem

Ingredience

350 g hladké mouky (+ trocha navíc)
1 vejce
150 ml mléka
20 g másla
1 lžička bílého vinného octa
1 špetka soli
1 kg jablek
80 g krupicového cukru
1 lžička mleté skořice
120 g perníků na strouhání (mletý)
60 g rozinek
50 g vlašských ořechů
100 g másla (rozpuštěného)
1 vejce (jen žloutek prošlehaný s trochou vody)
moučkový cukr (na poprášení)
1 citron (nastrouhaná kůra)

Postup přípravy

1

Z přísad důkladně zpracujte vláčné těsto, přikryjte ho a nechte na teplém místě hodinu odpočívat.

2

Jablka oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Zahřejte troubu na 200 °C.

3

Těsto rozdělte na dvě části a na pomoučněné utěrce je obě vytáhněte dotenka. Každou placku posypte částí perníku, poklaďte polovinou jablečných plátků, zasypte částí krupicového cukru, skořice, perníku, rozinek, strouhané citronové kůry, nasekaných ořechů a pokapejte polovinou rozpuštěného másla. Zaviňte a překlopte na vymazaný plech.

4

Potřete rozšlehaným žloutkem. Pečte dorůžova, asi tři čtvrtě hodiny. Ještě horký závin potřete zbylým rozpuštěným máslem a pocukrujte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3