Recepty Dezerty Nepečené Jablka v karamelu třikrát jinak

Ingredience

6 jablek
400 g třtinového cukru
200 ml vody
Na ozdobu
cukrářské zdobení
arašídy (nesolené)
mandlové plátky

Popis

TIP 1: Zkuste i jiné polevy, čokoládovou či citronovou. Variant je mnoho.


Postup přípravy

1

Jablka pečlivě omyjeme a osušíme. Aby se nám při máčení v karamelu lépe držela, zapíchneme do nich špejle. Arašídy nasypeme do sáčku a rozdrtíme paličkou na maso.

2

Vodu nalijeme do hrnce a nasypeme do ní cukr. Směs přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Po 15 minutách nám směs zkaramelizuje.

3

Jablka naskládáme na pečící papír, vezmeme si lžíci a jablka polijeme karamelem. Hned je posypeme arašídy, mandlemi nebo zdobením.

4

Jablka odložíme na pečící papír, kde necháme karamel ztuhnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3