Recepty Dezerty Nepečené Jahodová panna cotta

Ingredience

500 g jahod
140 g řeckého jogurtu
4 lžíce mandlového mléka
třtinový cukr
2 lžičky želatiny (rostlinné)

Popis

TIP: Pokud chcete mít panna cottu sladší, přidejte k vaření i třtinový cukr, aby se Vám stihl rozpustit.

Postup přípravy

1

Jahody očistíme, omyjeme a vhodíme do mixéru. Přidáme řecký jogurt, mléko a vše rozmixujeme na hladký krém. Ten pak vlijeme do hrnce a necháme ho vařit.

2

Jakmile nám jahodový krém začne probublávat, odstavíme ho z plotny, vmícháme 2 lžičky želatiny a už dále nevaříme.

3

Metličkou vše promícháme, nalijeme do mističek a necháme do druhého dne vychladnout v lednici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3