Recepty Dezerty Pečené Jahodová roláda s lahodným krémem

Ingredience

250 g jahod
1 hrst borůvek
Těsto
6 vajec
5 lžic polohrubé mouky
6 lžic moučkového cukru
1 citron (lžička šťávy a špetka kůry)
1 sáček prášku do pečiva
Tvarohová náplň
400 g plnotučného tvarohu
150 ml smetany ke šlehání (40%)
1 lžíce vanilkového cukru
90 g moučkového cukru

Postup přípravy

1

Vajíčka rozmixujeme šlehačem společně s cukrem tak, aby nám vznikla pěna. Přidáme citronovou kůru a šťávu. Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ji k vajíčkům. Vše rozmixujeme do hladka.

2

Připravíme si plech s pečícím papírem. Na plech nalijeme hotovou směs a rovnoměrně ji rozetřeme.

3

Troubu předehřejeme na 190°C a těsto pečeme asi 10 minut.

4

Než se těsto upeče připravíme si náplň a jahody. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Ze smetany vyšelháme pevnou šlehačku. V misce smícháme tvaroh, oba cukry a šlehačku.

5

Hotovou roládu společně s pečícím papírem srolujeme a počkáme až vychladne. Jakmile je studená, sundáme opatrně papír.

6

Celou roládu potřeme náplní a na spodní okraj, od kterého začneme roládu rolovat, poklademe jahody a nasypeme borůvky. Roládu smotáme a posypeme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3