Jahody s pepřem a mátovou omáčkou

Ingredience

400 g jahod
4 lžíce másla
celý pepř (čerstvě mletý)
2 lžíce dezertního vína (bílého)
1 hrst mátových listů
4 lžíce medu

Popis

Tip: Na jahody můžete přidat i plátky mandlí.

Postup přípravy

1

Jahody nakrájejte na kousky nebo na plátky.

2

V pánvi rozpusťte polovinu másla a chvíli na něm nechte rozehřát jahody.

3

Jahody posypte čerstvě namletým pepřem, zalijte vínem a nechte je znovu prohřát.

4

Jahody dejte z pánve pryč. Přidejte do ní nasekanou mátu, zbylé máslo a med, nechte vše svařit do hustšího sirupu. Bude to trvat 8 až 10 minut.

5

Jahody servírujte na talířku nebo v misce přelité mátovou omáčkou. Ozdobte je čerstvou mátou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3