Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Větší hrnec naplníme studenou vodou. Přidáme do něj umytá kuřecí stehna a přivedeme je k varu. Vaříme pod dobu jedné minuty a následně scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Takto zajistíme, že vývar bude průhledný a bez nečistot.
Do velkého hrnce dáme 2,5 litru vody, blanšírovaná kuřecí stehna, sůl, celý pepř, bobkové listy a oloupanou cibuli vcelku. Přivedeme k varu a během procesu vaření sbíráme pěnu, která se vytváří na povrchu. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme vařit 1,5 hodiny.
Zatím si připravíme zeleninu. Brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme podélně na větší kusy. Odložíme stranou.
Když se maso uvaří, vyndáme ho společně s cibulí a bobkovými listy. Cibuli a bobkové listy vyhodíme. Maso obereme od kosti a odložíme stranou.
Do vývaru přidáme nachystanou zeleninu a brambory. Pokračujeme ve vaření ještě 20–30 minut, dokud zelenina nezměkne. V půlce vaření přidáme hrášek.
Těsně před dokončením přidáme šťávu z citrónu a promícháme.
Hotovou polévku ozdobíme čerstvými ředkvičkami a petrželovou natí.