Recepty Polévky Jarní kuřecí polévka

Ingredience

4 kuřecí stehna (Tesco kuřecí stehna s kostí)
l vody
1 cibule
2 bobkové listy
1 lžička soli
½ lžíce celého pepře
3 brambory
4 mrkve
2 kořenové petržele
¼ celeru
125 g mraženého zeleného hrášku
1 citron
Na ozdobu:
6 ředkviček
8 lžic čerstvé petrželky (nasekané petrželové nati)

Postup přípravy

1

Větší hrnec naplníme studenou vodou. Přidáme do něj umytá kuřecí stehna a přivedeme je k varu. Vaříme pod dobu jedné minuty a následně scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Takto zajistíme, že vývar bude průhledný a bez nečistot.

2

Do velkého hrnce dáme 2,5 litru vody, blanšírovaná kuřecí stehna, sůl, celý pepř, bobkové listy a oloupanou cibuli vcelku. Přivedeme k varu a během procesu vaření sbíráme pěnu, která se vytváří na povrchu. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme vařit 1,5 hodiny.

3

Zatím si připravíme zeleninu. Brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme podélně na větší kusy. Odložíme stranou.

4

Když se maso uvaří, vyndáme ho společně s cibulí a bobkovými listy. Cibuli a bobkové listy vyhodíme. Maso obereme od kosti a odložíme stranou.

5

Do vývaru přidáme nachystanou zeleninu a brambory. Pokračujeme ve vaření ještě 20–30 minut, dokud zelenina nezměkne. V půlce vaření přidáme hrášek.

6

Těsně před dokončením přidáme šťávu z citrónu a promícháme.

7

Hotovou polévku ozdobíme čerstvými ředkvičkami a petrželovou natí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3