Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Jehněčí maso očistíme a zbavíme všech blan.
Očištěné maso důkladně osolíme ze všech stran, potřeme jej prolisovaným česnekem a čerstvou majoránkou.
V pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje a ze všech stran maso prudce zatáhneme.
Maso přendejáme do pekáče a přilijeme k němu i všechno máslo z pánve na kterém jsme maso opekli.
Do pekáče přilijeme kuřecí vývar i vodu. Pekáč zakryjeme a dáme do trouby péct na 3 hodiny.
Po třech hodinách maso obrátíme, zvyšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme ještě hodinu.
Po této době by mělo být maso úplně měkké a mělo by jít krásně od kosti.
Růžičkovou kapustu omyjeme a chvíli (cca 5 minut) povaříme ve vroucí vodě, poté kapustu scedíme a necháme chvíli vychladnout.
Vychladlou kapustu překrojíme na půlky, to samé uděláme s uvařenými bramborami.
V pánvi rozehřejeme máslo a na něj vhoďíme brambory s kapustou. Opékáme dle chuti. Pažitku nakrájejíme nadrobno a smícháme se zakysanou smetanou.