Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory důkladně omyjeme, osušíme a ostrým nožem nařežeme každé 2 mm po celé délce. Polijeme je olivovým olejem, potřeme prolisovaným česnekem a osolíme. Pečeme asi 30 minut přikryté alobalem.
Až budou hotové, potřeme je máslem, znovu jemně osolíme a posypeme nadrobno nasekaným rozmarýnem.
Prolisovaný česnek smícháme se solí, citronovou kůrou a polovinou lžičky pepře, přidáme olej, máslo, čerstvý i sušený tymián.
Důkladně promícháme a směsí potřeme maso. Přilijeme zeleninový vývar, víno a worcesterovou omáčku, kolem masa položíme větvičky čerstvého tymiánu a rozpůlený česnek. Nádobu přikryjeme alobalem.
Maso pečeme 10 minut na 250 °C, pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme další 2 hodiny. Během posledních 30 minut alobal odstraníme a maso pečeme dál tak, aby se opekla kůže.
Maso vyjmeme z nádoby, výpek scedíme, dáme do hrnce, přidáme smetanu a vaříme na mírném ohni asi 7 minut.
Maso nakrájíme na plátky, polijeme omáčkou, posypeme čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a přidáme větvičku tymiánu. Podáváme s bramborami.