Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Brambory uvařte ve slupce, nastrouhejte najemno a rozmixujte. Vymačkejte, osolte, přidejte vejce a vmíchejte tolik mouky, abyste získali řídké těsto; konzistencí by mělo připomínat těsto na lívance nebo řídkou bramborovou kaši.
Protlačujte ho postupně do vroucí osolené vody speciálním sítem na halušky s velkými oky. Když halušky vyplavou na povrch, vyberte je sítkem a uvařte další várku.
Opečte slaninku. Brynzu rozmíchejte se smetanou dohladka a opepřete. Scezené horké halušky promíchejte s brynzou a na talířích přelijte rozškvařenou slaninou a posypte petrželkou.