Jožovy Halušky

Autor

Růžena T.
Prštné
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0

Autorův příběh

Na Slovensku je dělával strýc Jožo a nikdy jsem nejedla lepší.

Ingredience

750 g brambor typu C (uvařených a oloupaných)

250 polohrubé mouky

sůl

mletý černý pepř

1 vejce

150 g anglické slaniny (nakrájené na kostičky)

200 g brynze

100 ml smetany ke šlehání

petrželky (hladkolisté, nasekané)

Autorův příběh

Na Slovensku je dělával strýc Jožo a nikdy jsem nejedla lepší.

Postup přípravy

1

Brambory uvařte ve slupce, nastrouhejte najemno a rozmixujte. Vymačkejte, osolte, přidejte vejce a vmíchejte tolik mouky, abyste získali řídké těsto; konzistencí by mělo připomínat těsto na lívance nebo řídkou bramborovou kaši.

2

Protlačujte ho postupně do vroucí osolené vody speciálním sítem na halušky s velkými oky. Když halušky vyplavou na povrch, vyberte je sítkem a uvařte další várku.

3

Opečte slaninku. Brynzu rozmíchejte se smetanou dohladka a opepřete. Scezené horké halušky promíchejte s brynzou a na talířích přelijte rozškvařenou slaninou a posypte petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 14. 8. od 8:00 do 20. 8. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/25_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4