Recepty Polévky Kachní vývar s játrovými knedlíčky

Ingredience

kachní křídlo
kachní krk
sůl
mletý černý pepř
libeček
1 mrkev (velká)
1 ks celeru
1 kořenová petržel
1 cibule
polévkové nudle
Na knedlíčky:
kachní játra
1 vejce
1 cibule
sůl
mletý černý pepř
strouhanka

Postup přípravy

1

Do většího hrnce dáme vařit části kachny, cibuli, mrkev, celer, petržel a koření, přidáme libeček a vývar táhneme alespoň 3 hod. Mezitím si v mixéru rozmixujeme játra spolu s cibulí. Do rozmixované játry přidáme podle chuti sůl, pepř a vmícháme vajíčko. Celou směs dostatečně zahustíme strouhankou. Jakmile máme vývar dostatečně uvařený, vyndáme maso i zeleninu a přes sítko na nočky do něj vmícháme směs na knedlíčky a necháme je uvařit. Poté nakrájíme zeleninu na kostičky, petrušku na drobno a spolu s uvařenými nudlemi vše vmícháme do polévky a můžeme servírovat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3