Recepty Dezerty Pečené Kakaový koláč s třešnovým sněhem

Ingredience

100 g špaldové mouky
100 g Šmakounu brusinka a goji (nebo jiný sladký)
2 vejce
10 g kakaa (1 vrchovatá lžička)
200 g třešní (200-300 g, rozpůlených a vypeckovaných)

Postup přípravy

1

Šmakouna nastrouháme a smícháme s moukou, kakaem a žloutky.

2

Přidáme vodu podle potřeby, aby vzniklo středně husté těsto, které vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme 15 minut na 200 °C.

3

Mezitím si vyšleháme z bílků sníh a dobře smícháme s třešněmi.

4

Jakmile je korpus na povrchu pevný, vyndáme ho z trouby, propíchneme vidličkou a rozetřeme na něj třešňový sníh.

5

Pečeme 20 minut na 150°C dozlatova.

6

Po upečení necháme dojít v troubě a krájíme namočeným nožem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3