Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Ideální je zvolit marmeládu s tužší konzistencí.
TIP 2: Jako náplň můžeme vyzkoušet různé druhy marmelád, například meruňkovou nebo borůvkovou, výborný je i vanilkový krém.
V míse si smícháme ingredience na těsto a necháme 5 minut odpočinout. Poté s ním hned pracujeme - položíme ho na nepřilnavý povrch, který předtím jemně potřeme olejem. Stejně tak si pomastíme dlaně, aby se nám s těstem lépe pracovalo.
Těsto si rozdělíme na menší kousky, vážící cca 70 g. Všechny kousky postupně roztlačíme dlaní a poklademe na něj trochu jahodové marmelády. Následně těsto zabalíme do kuličky a položíme na pomaštěný plech. Mírně stlačíme dlaní a necháme kynout.
Mezitím s rozpálíme olej v pánvi. Nakynuté koblížky smažíme cca 5 minut. Po usmažení koblížek vyndáme a osušíme ubrouskem, aby se do něho vsál tuk. Hotový koblížek posypeme moučkovým cukrem a podáváme.