Recepty Dezerty Pečené Koláč s drobenkou s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

Těsto
240 g hladké mouky
150 g margarínu (a další na vymazání formy)
120 g moučkového cukru
1 vejce
1 špetka soli
Tvarohová náplň
500 g tvarohu bez laktózy
350 ml smetany ke šlehání bez laktózy
5 lžic kakaa
80 g krystalového cukru
2 vejce
2 lžíce čokoládového pudingu
2 lžíce vanilkového cukru
1 špetka soli
60 ml margarínu (rozpuštěného)
Drobenka
150 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
50 g krystalového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
70 g margarínu

Postup přípravy

1

Připravíme si těsto. Margarín necháme rozpustit a smícháme jej s hladkou moukou. Přidáme cukr, vajíčko a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici na 30 minut odpočinout.

2

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Připravíme si drobenku. Smícháme kakao, cukr,vanilkový cukr, hladkou mouku a rozpuštěný margarín. Vypracujeme hladkou drobenku.

3

Těsto vytáhneme z ledničky a vyválíme jej na 1 cm širokou placku, kterou vložíme formy. Těsto propícháme a dáme ho péct do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut.

4

Než se těsto upeče, nachystáme si čokoládovou náplň.

5

V misce smícháme tvaroh, smetanu, vanilkový i klasický cukr, sůl, rozpuštěné máslo, vajíčka, sůl, puding a nakonec přidáme kakao.

6

Upečený korpus potřeme tvarohovou směsí a posypeme drobenkou. Koláč dáme péct do trouby na 40 minut. Pečeme opět při teplotě 180 °C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3