Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Začneme hrníčkovými knedlíky. Oddělíme si žloutky od bílků a smícháme je v míse s mlékem, solí a moukou. Do vzniklého těsta přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, nastrouhanou mrkev a nasekanou petrželovou nať. Z bílku ušleháme sníh a jemně jej vmícháme do těsta. Vymažeme si hrníčky a asi do 2/3 je naplníme těstěm. Následně je vložíme do hrnce s vroucí vodou (voda by měla sahat asi do půlky hrnečků) a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme asi 30 minut.
Mezitím se pustíme do omáčky. Máslo necháme zcela rozpustit v hrnci. Stáhneme plamen a k máslu přisypeme mouku. Mícháme dokud nevznikne světlá jíška. K jíšce postupně přilíváme vývar a metlou rychle promícháváme, abychom dosáhli hladké kaše bez hrudek.Omáčku osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme základ 25 minut provařit. Poté do základu přilijeme smetanu, a ještě asi 2 minuty vaříme. Po dvou minutách hrnec stáhneme z plotny, dochutíme cukrem, štávou z citrónu a přidáme hrst jemně nasekaného kopru.
Nyní se vrátíme ke knedlíkům, hrnečky z hrnce vyndáme, vyklopíme knedlíky a nakrájíme je na 1,5cm silné plátky. Omáčku podáváme s vejcem, My ji máme nejraději s tím zastřeným.