Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Bezmasé kuličky připravíme podle návodu na obalu – na pánvi nebo přímo na grilu. Odložíme si je stranou.
Brokolici umyjeme a nakrájíme na růžičky. Hráškové lusky umyjeme a nožem očistíme. Brokolici i hráškové lusky dáme do vroucí vody na 5 minut a ihned je zchladíme ve studené vodě, aby si zelenina uchovala pěkně zelenou barvu. Dáme stranou. Připravíme si salát. V hrnci přivedeme vodu k varu. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do nádoby na dušení, vložíme do hrnce a dusíme pod pokličkou aspoň 12 minut doměkka. Necháme mírně vychladnout. Polovinu kimchi spolu s rostlinným olejem rozmixujeme v mixéru najemno. Přidáme do misky k ředkvičkám. Přidáme i kimchi vcelku, sezamová semínka, sezamový olej, sůl, nakrájenou chilli papričku a pořádně promícháme. Dáme stranou. Můžeme ozdobit hlávkovým salátem.
Mezitím si připravíme omáčku. V malém hrnci smícháme sójovou omáčku, agávový sirup, rýžový ocet, chilli pastu, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sezamový olej a 60 ml vody. Omáčku přivedeme k varu a vaříme 5 minut, dokud nezhoustne a nezredukuje se asi o ¼. Smícháme ji s hotovými grilovanými kuličkami.
Rýži rozdělíme do misek, přidáme brokolici, hráškové lusky, kuličky s omáčkou, posypeme sezamovými semínky a ozdobíme nakrájenou chilli papričkou a jarní cibulkou. Podáváme so pálivým salátem.