Křehké řezy s jemným citronovým krémem a drobenkou

Ingredience

Na těsto
300 g hladké mouky
110 g krupicového cukru
125 g másla (nasekaného, vychlazeného)
1 špetka vanilkového lusku (mletého)
Na náplň
6 vajec (4 celé a 2 žloutky)
450 g krupicového cukru
50 g hladké mouky
1 citron (1 lžíce nastrouhané kůry)
250 ml citronové šťávy
Na drobenku
50 g moučkového cukru
50 g másla (nakrájeného na kousky)
50 g polohrubé mouky

Postup přípravy

1

Smícháme suroviny na těsto a rukama nebo kuchyňským robotem z nich zpracujeme hladké těsto. To dáme na půl hodiny odležet do lednice. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C a plech o rozměrech 20x30 cm vyložíme pečicím papírem.

2

Těsto vyndáme z lednice, poklademe na dno plechu a upěchujeme po celé jeho ploše. Korpus pečeme 25-30 minut lehce dozlatova, poté ho vyndáme a troubu ztlumíme na 160 °C.

3

Mezitím, co se peče korpus, si připravíme náplň a drobenku. Náplň připravíme tak, že rozšleháme vejce a žloutky s cukrem, zašleháme mouku, citronovou kůru a šťávu tak, aby byl krém hladký.

4

Drobenku vytvoříme smícháním přísad dohromady.

5

Náplň nalijeme na upečený korpus a rozprostřeme do krajů a posypeme drobenkou. Společně pak ještě pečeme 30 minut, aby se krém zpevnil.

6

Po uplynutí doby pečení vyjmeme řezy z trouby a dáme na dvě hodiny do lednice. Před podávání řezy poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3