Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Ke koláčům obecně se vždy hodí domácí šlehačka a k tomu jablečnému obzvlášť. Můžete ho ale vylepšit i vanilkovou zmrzlinou.
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Změklé máslo zasypeme hladkou i polohrubou moukou a špetkou soli a rukama či v kuchyňském robotu uděláme ze všech ingrediencí drobenku.
Přidáme žloutek a po lžících vodu. Pečícím papírem vyložíme formu a vytvarujeme do ní těsto tak, aby sahalo až k okrajům, ale nepřesahovalo je.
Jablka si oloupeme, zbavíme je jádřinců a dvě nakrájíme na tenké půlměsíčky, zbytek na kostičky.
Moučkový cukr a skořici smícháme v míse dohromady a ve skořicovém cukru obalíme rovnoměrně kostičky jablek. Směs nandáme na těsto.
Půlměsíčky jablek vyrovnáme na náplň ze skořicových jablek a posypeme je krupicovým cukrem.
Koláč pečeme 45 minut. Poté ho vyndáme a potřeme meruňkovou marmeládou.