Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Máte rádi rizoto? Tak vyzkoušejte krémové houbové krupoto s bílým vínem a parmazánem, kde místo rýže použijete kroupy. Krémové krupoto se může stát nejen výborným hlavním jídlem, ale také skvělou přílohou k masu
TIP: Jste příznivcem výraznějších chutí? Krupoto si můžete dochutit ještě nasekaným česnekem, majoránkou, či bazalkou.
Kroupy namočíme na 3 - 4 hodiny do vody. V hrnci rozehřejeme 25 g másla, orestujeme na něm cibuli a přidáme kroupy. Vše zalijeme vínem a necháme chvilku provařit.
Zalijeme vývarem a vaříme asi 40 minut do změknutí krup. Občas promícháme.
Na pánvičce si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené houby, které chvilku podusíme, dokud nepustí šťávu.
Měkké kroupy promícháme s houbami, zasypeme nastrouhaným parmazánem, dochutíme solí a pepřem. Na talíři ještě můžeme posypat bylinkami dle našeho výběru.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.