Ingredience

150 g křenu
250 ml mléka
150 ml smetany na vaření
600 ml zeleninového bujónu (nebo hovězího vývaru)
120 g másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
2 cibule
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Obě cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Připravíme si hrnec, ve kterém rozpustíme máslo. Cibuli na másle lehce orestujeme a zaprášíme moukou.

2

Jíšku mícháme a pomalu přiléváme vývar. Do vývaru nalijeme mléko a zamícháme. Vaříme 10 minut.

3

Do hrnce nalijeme smetanu a promícháme. Aby byla její konzistence opravdu jemná a bez hrudek, rozmixujeme omáčku ponorným mixérem.

4

Omáčku ochutíme solí i pepřem. Křen oloupeme a nastrouháme na jemno a přidáme ho o omáčky až v závěru. Omáčka si tak zachová výraznou křenovou chuť. Omáčku odstavíme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3