Recepty Hlavní jídla Ryby Krevety na grilu v medové marinádě

Ingredience

600 g krevet
100 g másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
3 špetky mletého zázvoru
1 citron (3 špetky kůry a 4 lžíce šťávy)
drcené chilli (podle chuti)
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Máslo rozpustíme a smícháme ho s medem. Přidáme citronovou šťávu, lisovaný česnek, citronovou kůru, zázvor a olivový olej.

2

Podle chuti přidáme chilli, pepř a sůl. Pokud nemáte chilli rádi, lze ho vynechat. Marinádu necháme vychladnout a naložíme do ní krevety na 1 hodinu.

3

Krevety před grilováním utřeme, aby nám marináda nekapala do grilu. Grilujeme z každé strany asi 6 minut a během grilování potíráme marinádou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3